Häämarssit – Perinteinen vai moderni häämarssi?


Artikkeli

Kaikki artikkelit

Artikkelit aiheittain

Katsotuimmat artikkelit

Tykätyimmät artikkelit

Häämarssit – Perinteinen vai moderni häämarssi?

Share

Häämarssi on perinteisesti ollut osa hääjuhlan musiikkia ja sitä soitetaan yleensä silloin, kun morsian astuu kirkkoon. Häämarssi on yleensä instrumentaalimusiikkia, joka soitetaan pianolla, uruilla tai jollain muulla instrumentilla.

Mikä on häämarssi?

Häämarssi on musiikkikappale, jota soitetaan yleensä häissä, kun morsian kävelee alttarille. Se on yksi tärkeimmistä musiikkikappaleista häissä ja se on osa perinteitä monissa kulttuureissa. Häämarssin tehtävä on luoda juhlava ja romanttinen tunnelma hääseremoniassa ja antaa morsiamelle merkittävä hetki astua alttarille. Tyypillisesti häämarsseissa käytetään juhlallista ja juhlavaa musiikkia, joka voi vaihdella klassisesta musiikista moderniin musiikkiin. Monet perinteiset häämarsseista ovat säveltäneet säveltäjät kuten Richard Wagner, Felix Mendelssohn ja Johann Pachelbel. Vaikka perinteiset häämarsseja ovat edelleen suosittuja, monet parit ovat alkaneet valita modernimpia kappaleita ja musiikkityylejä, jotka sopivat paremmin heidän henkilökohtaisiin makuihin ja tyyliin.

Perinteinen vai moderni häämarssi?

Häämarssit ovat olennainen osa hääjuhlaa, ja ne luovat tunnelmaa ja nostattavat tunteita juhlan tärkeimpiin hetkiin. Perinteinen häämarssi on ollut käytössä jo vuosikymmeniä, ja monet hääparit haluavat yhä käyttää näitä klassisia kappaleita juhlassaan. Kuitenkin moderni häämarssi tarjoaa uusia vaihtoehtoja, jotka ovat nousseet suosioon viime vuosina.

Perinteinen häämarssi on yleensä instrumentaalimusiikkia, joka soitetaan uruilla, pianolla tai muulla klassisella instrumentilla. Tunnetuin perinteinen häämarssi on Felix Mendelssohnin säveltämä ”Häämarssi”, joka on ollut suosittu valinta jo yli 150 vuoden ajan. Toinen perinteinen häämarssi on Richard Wagnerin säveltämä ”Bridal Chorus”, joka tunnetaan myös nimellä ”Here Comes the Bride”.

Moderni häämarssi puolestaan voi olla lähes mitä tahansa musiikkia, jota pariskunta haluaa kuulla häissään. Se voi olla esimerkiksi pop-, rock- tai elektronista musiikkia. Moderni häämarssi voi myös olla jokin biisi, joka on pariskunnalle merkityksellinen, kuten ensimmäinen tanssi biisi, joka on soitettu heidän ensitreffeillään.

Modernien häämarssien suosio on kasvanut viime vuosina, sillä monet parit haluavat henkilökohtaisempaa musiikkia, joka kuvastaa heidän makuaan ja persoonallisuuttaan. He haluavat tuntea yhteyttä musiikkiin ja sen sanoihin, jolloin musiikki muistuttaa heitä erityisestä päivästä.

Vaikka moderni häämarssi voi olla mielenkiintoinen ja henkilökohtainen valinta, jotkut parit saattavat silti haluta perinteisen häämarssin, joka on ollut osa häiden perinnettä jo vuosikymmenten ajan. Perinteinen häämarssi voi tuoda mieleen vanhoja muistoja, kuten omat tai vanhempien häät, ja luoda juhlaan nostalgisen tunnelman.

Lopullinen valinta häämarsseista riippuu kokonaan pariskunnasta ja heidän musiikkimausta. Jotkut parit voivat valita molemmat, perinteisen ja modernin häämarssin, jolloin he voivat yhdistää vanhan ja uuden musiikin tärkeässä päivässään. Joka tapauksessa häämarsseja koskeva päätös on yksi monista tärkeistä päätöksistä, joita pariskunta joutuu tekemään häiden suunnittelussa.

Mikä on sisääntulomarssin ja ulosmenomarssin ero?

Sisääntulomarssi ja ulosmenomarssi ovat molemmat häämarsseja, joita soitetaan eri tilanteissa häiden aikana. Niiden pääasiallinen ero on se, milloin ne soitetaan ja mitä ne symboloivat.

Sisääntulomarssi on häämarsseista se, joka soitetaan hääseremonian alussa, kun morsian astuu kirkkoon ja kävelee alttarille. Sisääntulomarssi on yleensä juhlallinen ja näyttävä kappale, joka symboloi morsiamen saapumista kirkkoon ja häiden alkua. Se on usein yksi tärkeimmistä häämarsseista ja sen tulee olla juhlava ja tunnistettava.

Ulosmenomarssi puolestaan soitetaan hääseremonian lopussa, kun vastanaineet poistuvat kirkosta. Ulosmenomarssi on yleensä nopeampi ja iloisempi kuin sisääntulomarssi, ja se symboloi vastanaineiden lähtöä kirkosta ja heidän uutta elämäänsä yhdessä. Ulosmenomarssin tulee olla riemukas ja iloinen kappale, joka herättää hymyjä ja tunnelmaa.

Vaikka sisääntulomarssi ja ulosmenomarssi ovat erilaisia, ne molemmat ovat tärkeitä hääjuhlassa. Ne luovat tunnelmaa ja merkitsevät tärkeitä hetkiä hääseremoniassa. On tärkeää valita molempiin sopivat kappaleet, jotka symboloivat vastaavasti morsiamen saapumista ja vastanaineiden lähtöä.

Miten valita sopiva häämarssi kirkkoon?

Häämarsseja on erilaisia ja valinnan tekeminen voi olla vaikeaa. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit valita sopivan häämarssin kirkkoon:

Tutustu perinteisiin häämarsseihin: Perinteiset häämarsit ovat olleet suosittuja vuosikymmeniä, ja niitä soitetaan yhä usein häissä. Tutustu perinteisiin vaihtoehtoihin, kuten Wagnerin ”Bridal Chorus” ja Mendelssohnin ”Wedding March”.

Mieti hääjuhlan teemaa: Hääjuhlan teema voi auttaa sinua valitsemaan sopivan häämarssin. Jos hääjuhla on romanttinen, haluat ehkä valita klassisen häämarssin. Jos taas juhla on moderni, voit valita jotain rohkeampaa ja trendikkäämpää.

Harkitse oman makusi mukaista musiikkia: Häämarsseja on erilaisia, joten valitse sellainen, joka vastaa omaa makua ja tyyliäsi. Jos et pidä perinteisestä klassisesta musiikista, voit valita modernimman vaihtoehdon.

Keskustele kanttorin tai muusikon kanssa: Jos olet epävarma valinnasta, keskustele kanttorin tai muusikon kanssa. He voivat auttaa sinua valitsemaan sopivan häämarssin kirkkoon ja tarjota erilaisia vaihtoehtoja.

Huomioi kirkon säännöt: Jotkut kirkot saattavat rajoittaa häämarsseja, joita voit soittaa. Tarkista etukäteen kirkon säännöt ja rajoitukset, jotta voit valita sopivan häämarssin.

Muista, että häämarsseilla on suuri merkitys hääjuhlassa ja niiden tulee olla sopivia juuri teidän päiväänne. Päätä valintasi huolella ja varmista, että häämarsseilla on juuri sellainen tunnelma, jota haluat juhlaasi luoda.

Mikä ei ole sopiva häämarssi

Sopivan häämarssin valinta on tärkeä osa hääjuhlaa, ja on joitakin kappaleita, joita ei suositella häämarssiksi. Tässä joitakin esimerkkejä kappaleista, jotka eivät yleisesti ottaen ole sopivia häämarssiksi:

Hautajaismarssit: Hautajaismarssit ovat vakavia ja juhlallisia kappaleita, joita soitetaan yleensä hautajaisten aikana. Näitä kappaleita ei yleisesti ottaen suositella häämarssiksi, sillä ne eivät sovi häiden iloiseen tunnelmaan.

Erotiikkaa sisältävät kappaleet: Vaikka erotiikkaa sisältävät kappaleet voivat olla romanttisia, niitä ei suositella häämarssiksi. Tämä johtuu siitä, että ne eivät ole sopivia kaikille kuulijoille, ja voivat aiheuttaa epämukavia tilanteita.

Hidas ja surullinen musiikki: Vaikka hidas ja surullinen musiikki voi olla tunteikasta, niitä ei yleisesti ottaen suositella häämarssiksi. Tämä johtuu siitä, että häät ovat juhla, ja tunnelman tulisi olla iloinen ja juhlava.

Musiikki, joka ei sovi hääseremonian tyyliin: On tärkeää valita häämarsseiksi musiikki, joka sopii hääseremonian tyyliin ja tunnelmaan. Jos hääseremonia on perinteinen, on hyvä valita perinteisiä häämarsseja. Jos hääseremonia on moderni, voi valita modernimpia kappaleita.

Yleisesti ottaen, sopivan häämarssin valinta riippuu hääparin mieltymyksistä, hääjuhlan teemasta ja tunnelmasta, ja kappaleiden sanoituksista tulisi varmistaa etukäteen, että ne sopivat häiden tunnelmaan ja ovat kaikille sopivia.

Perinteisiä häämarsseja

Felix Mendelssohn: ”Häämarssi” – [Youtube]
Richard Wagner: ”Bridal Chorus” – [Youtube]
Johann Pachelbel: ”Kanon D-duuri” – [Youtube]
Jeremiah Clarke: ”Trumpet Voluntary” – [Youtube]
George Frederic Handel: ”Hallelujah Chorus” – [Youtube]
Camille Saint-Saëns: ”Eläinten karnevaali: Joutsenet” – [Youtube]
Johann Strauss II: ”Unter Donner und Blitz Polka” – [Youtube]
Franz Schubert: ”Ave Maria” – [Youtube]
Antonio Vivald: ”Kevät” – [Youtube]
Charpentier: ”M.A.: Marche ur Te Deum” – [Youtube]
Toivo Kuula: ”Häämarssi” – [Youtube]
Michael Korb : ”Highland Cathedral” – [Youtube]
Ilkka Talasranta: ”Häämarssi” – [Youtube]
Bach, J.S, Bach: ”Preludium Ess-dur” – [Youtube]
Jeremiah Clarke: ”Trumpet voluntary” – [Youtube]
Edward Elgar: ”Pomp and Circumstance nr. 1” – [Youtube]
Hellman; Ivar: ”Bröllopsmarsch” – [Youtube]
Händel, G.F.: ”Alla Hornpipe ur Water music” – [Youtube]
John Ireland: ”Intrada” – [Youtube]
Jacques Lemmens: ”Fanfare” – [Youtube]
Henry Purcell: ”Trumpet Tune” – [Youtube]
Folkmelodi: ”Gotländsk brudmarsch” – [Youtube]
Bach, J.S, Bach: ”Preludium C-dur” – [Youtube]
Björn Isfält: ”Änglagård” – [Youtube]
Grimoaldo Macchia: ”Gathered together in the Love of God” – [Youtube]
Erkki Melartin: ”Juhlamarssi Prisenssa Ruusunen” – [Youtube]
Knut Nystedt: ”Bryllupsmarsj” – [Youtube]
Richard Rodgers: ”Wedding Processional” – [Youtube]
Johann H. Roman: ”Allegro con spirito ur Drottningholmsmusiken” – [Youtube]
Gordon Young: ”Prelude in classic style” – [Youtube]
Zipoli; Domenico: ”All’ Offertorio” – [Youtube]
Myrskyluodon Maija – [Youtube]
Felix Mendelssohn: ”Bartholdyn Häämarssi näytelmästä Kesäyön unelma” – [Youtube]
Handel: ”Zadok the Priest” – [Youtube]

Moderneja häämarsseja

Christina Perri: ”A Thousand Years” – [Youtube]
John Legend: ”All of Me” – [Youtube]
Train: ”Marry Me” – [Youtube]
Elvis Presley: ”Can’t Help Falling in Love” – [Youtube]
Bruno Mars: ”Marry You” – [Youtube]
Ed Sheeran: ”Perfect” – [Youtube]
Dan + Shay: ”From the Ground Up” – [Youtube]
Ray LaMontagne: ”You Are the Best Thing” – [Youtube]
Aerosmith: ”I Don’t Want to Miss a Thing” – [Youtube]
Beyoncé: ”Love on Top” – [Youtube]
Elton John: ”Can you feel the love tonight” – [Youtube1] [Youtube2]
Lady Gaga – Always remember us this way – [Youtube]
Yiruma: ”River Flows in You” – [Youtube]
Mikko Harju: ”Mä olen tässä” – [Youtube]
Hurriganes: ”I Will stay” – [Youtube]
Coldplay: ”Paradise” – [Youtube]
Bryan Adams: ”(Everything I Do) I Do It For You” – [Youtube]
Starship: ”Nothing’s Gonna Stop Us Now” – [Youtube]
Erinin: ”Kohta hänen” – [Youtube]
Quuen: ”The Show Must Go On” – [Youtube]
Abba: ”Gimme Gimme Gimme” – [Youtube]
Kotipelto & Liimatainen: ”Karjalan kunnailla” – [Youtube]
Yōko Shimomura: ”Dearly Beloved” – [Youtube]
Lord of the Rings: ”Concerning Hobbits” – [Youtube]
Europe: ”Final Countdown” – [Youtube]
James Brown: I Feel Good – [Youtube]
The Rembrandts: ”I’ll be there for you (Frendien tunnari)” – [Youtube]
Two Steps From Hell: ”Victory” – [Youtube]
Frank Sinatra: ”Love And Marriage” – [Youtube]
Snow Patrol: ”Chasing cars” – [Youtube]
Band of Horses: ”Funeral” – [Youtube]
The Shins: ”Simple Song” – [Youtube]
Coldplay: ”Viva la Vida” – [Youtube]
Hawaii 5-O Theme – [Youtube]
Neljänsuora: ”Kaksi kauneinta” – [Youtube]
Leevi and The Leavings: ”Onnelliset” – [Youtube]
Abba: ”The Winner Takes It All” – [Youtube]
Pirates of the caribbean: ”The Medallion Calls” – [Youtube]
Ghost: ”He Is” – [Youtube]
Rainbow: ”Rainbow eyes” – [Youtube]
Toto: ”Africa” – [Youtube]
Opus: ”Live is Life” – [Youtube]
Ville Valo: ”Olet mun kaikuluotain” – [Youtube]
Häjyt Theme – [Youtube]
Edward Elgar: ”Pomp and Circumstance” – [Youtube]
Dirty Dancing: ”The Time of My Life” – [Youtube]
Gigi D’agostino: ”L’amour toujours” – [Youtube]
Black Sabbath: ”Paranoid” – [Youtube]
Bravehear: ”For The Love Of A Princess” – [Youtube]
Yiruma: ”Kiss The Rain” – [Youtube]
Shane Filan: ”Beautiful In White” – [Youtube]
Studio Killers: ”Jenny” – [Youtube]
Pokemon: ”New Adventure Theme” – [Youtube]
Stevie Wonder: ”Signed Sealed Delivered” – [Youtube]
Viidakkokirja: ”Karhunelämää” – [Youtube]
Leijonakuningas: ”Hakuna Matata” – [Youtube]
Robocop Theme – [Youtube]
Ankronikka Theme – [Youtube]
Pharrell Williams: ”Happy” – [Youtube]
Abba: ”I do, i do, i do, i do” – [Youtube]
AC/DC: ”Highway To Hell” – [Youtube]
Vuorenpeikkojen tanssi – [Youtube]
Enya: ”May it be” – [Youtube]
Beauty and the Beast: ”Tale As Old As Time” – [Youtube]
Coldplay: ”Fix You” – [Youtube]
Haley Reinhart: ”Can’t Help Falling In Love” – [Youtube]
Star Wars: ”Throne Room” – [Youtube]
Lauri Tähkä: ”Nukkuvat aamut” – [Youtube]
Guns N’ Roses: ”November rain” – [Youtube]
Calum Scott: ”You are the reason” – [Youtube]
Hans Zimmer: ”One day” – [Youtube]
Yö: ”Mitä jos mä rakastan sua” – [Youtube]
Ellie Goulding: ”Love me like you do” – [Youtube]
Hans Zimmer: ”Chevaliers de Sangreal” – [Youtube]
Mariah Carrey: ”Can’t Live With Out You” – [Youtube]
Pirates Of The Caribbean Theme – [Youtube]
Mötley Crüe: ”Home Sweet Home” – [Youtube]
Tuure Kilpeläinen Ja Kaihon Karavaani: ”Rakastan sua niin että sattuu” – [Youtube]
G.Holst Jupiter Theme – [Youtube]
Dave Lindholm: ”Sitähän se kaikki on” – [Youtube]
Rocky: ”Gonna Fly Now” – [Youtube]
Kaija Koo: ”Onnellinen loppu” – [Youtube]
Rambo Theme – [Youtube]
Johanna Kurkela: ”Rakkauslaulu” – [Youtube]
Leonard Cohen: ”Hallelujah” – [Youtube]
John Williams: ”Star Wars Theme” – [Youtube]
Ramin Djawadi: ”Game of Thrones Theme” – [Youtube]
Guns N’ Roses: ”Sweet Child O’ Mine” – [Youtube]
John Williams: ”Jurassic Park Theme” – [Youtube]
John Williams: ”Hedwig’s Theme” – [Youtube]
Journey: ”Don’t Stop Believin'” – [Youtube]
John Williams : ”The Imperial March” – [Youtube]
The Beatles: ”Here Comes the Sun” – [Youtube]
Huey Lewis and the News: ”The Power of Love” – [Youtube]
Tylypahkan hymni – [Youtube]
Tylypahkan marssi – [Youtube]
Hosulin ja Sosulin häät – [Youtube]
Lord Of The Rings: The Shire – [Youtube]
Metallica: ”Nothing else matters – organ cover” – [Youtube]
UEFA Champions League Anthem – [Youtube]
Outlander Theme – [Youtube]
Antti Tuisku: ”Hyökyaalto” – [Youtube]

Lisää häämarsseja

Youtube/Haku: ”organ+covers”
Youtube/Haku: ”Church organ covers”
Kanttori Marko Hakanpää Youtube
Facebook/Häät – Ideoita ja inspiraatiota hääsuunnitteluun/Haku/Häämarssi

Share

Artikkeleita

Häiden suunnittelu on elämän yksi jännittävimmistä ja merkittävimmistä tapahtumista. Se voi kuitenkin myös olla melko haastavaa ja stressaavaa. Hyvin suunnitellut häät luovat kuitenkin unohtumattomia muistoja sekä sulhaselle että morsiamelle sekä kaikille läsnäolijoille.

Share
Lue lisää...

Tagit: Häiden suunnittelu, Häät, Inspiraatio

Haaveiletko pienistä häistä? Yksi parhaista asioista, mitä pienet häät tarjoavat, on intiimi tunnelma ja mahdollisuus panostaa yksityiskohtiin. Myös häätilan puolesta pienet häät avaavat ihania mahdollisuuksia, jotka eivät ole mahdollisia isojen häiden kohdalla. Lue siis alta vinkit parhaisiin häätiloihin pienille häille! Mistä tila täydellisille pienille häille? Hääpaikka on yksi tärkein asia häiden järjestelyissä. Se, millainen tila […]

Share
Lue lisää...

Tagit: Hääjuhlat, Häät, Juhlapaikat, Pienet häät

Häävalssi on häätanssi, joka on perinteisesti tanssittu hääjuhlassa. Se on romanttinen ja hidastempoinen tanssi, joka on yleensä tanssittu parin kesken. Häävalssin juuret ovat Itä-Euroopassa, ja se on levinnyt ympäri maailmaa. Häävalssi on yleisesti ottaen yksi hääjuhlan kohokohdista ja se on usein ensimmäinen tanssi, jonka hääpari tanssii yhdessä hääjuhlan aikana. Häävalssit / Häätanssit listattuna Kappale Linkki […]

Share
Lue lisää...

Tagit: Hääjuhlat, Häät, Häätanssit, Häävalssit

Share