Hääpäivien nimet: pumpuli, tina, posliini, kulta, timantti


Artikkeli

Kaikki artikkelit

Artikkelit aiheittain

Katsotuimmat artikkelit

Tykätyimmät artikkelit

Hääpäivien nimet: pumpuli, tina, posliini, kulta, timantti

Share

Hääpäivät ovat tärkeitä merkkipaaluja avioliitossa, joka juhlistaa pariskunnan sitoutumista ja rakkautta. Useimmiten hääpäivät ovat vuosipäiviä, jotka merkitsevät vuoden tai useamman vuoden kulunutta aikaa avioliiton solmimisesta. Hääpäivät voivat olla myös romanttisia tilaisuuksia, joissa pariskunta juhlii rakkauttaan ja kunnioittaa yhteistä matkaansa.

Hääpäivät ovat erittäin henkilökohtaisia ja niiden juhlistamistapa riippuu pariskunnasta. Jotkut haluavat viettää hääpäivänsä yksityisesti, kun taas toiset haluavat jakaa sen perheen ja ystävien kanssa. Juhlat voivat olla pieniä tai suuria, romanttisia tai ystävällisiä. Tärkeintä on se, että ne sopivat pariskunnalle ja että ne juhlistavat heidän rakkauttaan ja yhteistä matkaansa.

Hääpäivien nimitykset

Hääpäivien nimityksillä on pitkä historia, joka ulottuu vuosisatojen taakse. Alunperin hääpäivien nimitykset liittyivät materiaaleihin, joita pariskunta sai lahjaksi hääpäivänsä kunniaksi. Esimerkiksi ensimmäinen hääpäivä oli paperihääpäivä, sillä lahjaksi saatujen lahjojen joukossa oli yleensä paperisia esineitä.

VuosiHääpäivä
1. vuosiPaperihäät / Pumpulihäät
2. vuosiPumpulihäät / Paperihäät
3. vuosiNahkahäät
4. vuosiKeramiikkahäät / Kukkahäät / Hedelmähäät / Kaarnahäät
5. vuosiPuuhäät
6. vuosiSokerihäät / Rautahäät
7. vuosiVillahäät / Kuparihäät
8. vuosiPronssihäät / Kumihäät / Messinkihäät
9. vuosiKromihäät / Pellavahäät / Pronssihäät / Savihäät / Pajuhäät
10. vuosiTinahäät / Posliinihäät
11. vuosiTeräshäät
12. vuosiSilkkihäät / Kuparihäät
12,5. vuosiKuparihäät / Nikkelihäät
13. vuosiPitsihäät
14. vuosiNorsunluuhäät
15. vuosiKristallihäät / Lasihäät
20. vuosiPosliinihäät / Pronssihäät
25. vuosiHopeahäät
30. vuosiHelmihäät / Norsunluuhäät
35. vuosiKorallihäät / Jadehäät
40. vuosiRubiinihäät
45. vuosiSafiirihäät
50. vuosiKultahäät
55. vuosiSmaragdihäät
60. vuosiTimanttihäät
65. vuosiKruununtimanttihäät / Kruunuhäät / Kruununjalokivihäät / Rautahäät
70. vuosiRautahäät / Puuhäät
75. vuosiTimanttihäät / Rautahäät / Peltihäät / Briljanttihäät
80. vuosiPlatinahäät
85. vuosiKuukivihäät

Hääpäivien nimityksillä on pitkä historia

Hääpäivien nimityksillä on pitkä historia, joka ulottuu vuosisatojen taakse. Alun perin hääpäivien nimitykset liittyivät materiaaleihin, joita pariskunta sai lahjaksi hääpäivänsä kunniaksi. Esimerkiksi ensimmäinen hääpäivä oli paperihääpäivä, sillä lahjaksi saatujen lahjojen joukossa oli yleensä paperisia esineitä.

Hääpäivien nimitykset alkoivat yleistyä 1900-luvun alussa, ja monet niistä ovat peräisin Yhdysvalloista. Ensimmäinen hääpäivä mainittiin julkisuudessa jo vuonna 1922, ja sen jälkeen muut hääpäivät saivat nimityksiä. Nimitykset olivat aluksi melko yksinkertaisia, kuten pumpulihääpäivä (toinen vuosipäivä) ja nahkahääpäivä (kolmas vuosipäivä), mutta myöhemmin ne muuttuivat yhä monimutkaisemmiksi ja sisälsivät usein vitsikkäitä ja romanttisia viittauksia.

Hääpäivien nimityksillä on kuitenkin myös uskonnollisia ja kulttuurillisia perinteitä. Esimerkiksi kristillinen kirkko tunnistaa erilaisia hääpäiviä, kuten hopeahääpäivä (25 vuotta naimisissa) ja kultahääpäivä (50 vuotta naimisissa). Joissakin maissa on myös perinteitä, jotka liittyvät hääpäivän juhlimiseen erityisellä tavalla. Esimerkiksi Kiinassa pariskunnat juhlivat hääpäiviään tietyin väliajoin suuren juhlan merkeissä.

Nykyään hääpäivien nimityksillä on tärkeä merkitys monille pariskunnille, jotka haluavat juhlistaa rakkauttaan ja kestävää suhdettaan. Hääpäivän viettäminen onkin tärkeä tapa osoittaa kiitollisuutta ja rakkautta puolisolle, ja samalla juhlistaa yhteistä taivalta.

Share

Artikkeleita

Häiden suunnittelu on elämän yksi jännittävimmistä ja merkittävimmistä tapahtumista. Se voi kuitenkin myös olla melko haastavaa ja stressaavaa. Hyvin suunnitellut häät luovat kuitenkin unohtumattomia muistoja sekä sulhaselle että morsiamelle sekä kaikille läsnäolijoille.

Share
Lue lisää...

Tagit: Häiden suunnittelu, Häät, Inspiraatio

Haaveiletko pienistä häistä? Yksi parhaista asioista, mitä pienet häät tarjoavat, on intiimi tunnelma ja mahdollisuus panostaa yksityiskohtiin. Myös häätilan puolesta pienet häät avaavat ihania mahdollisuuksia, jotka eivät ole mahdollisia isojen häiden kohdalla. Lue siis alta vinkit parhaisiin häätiloihin pienille häille! Mistä tila täydellisille pienille häille? Hääpaikka on yksi tärkein asia häiden järjestelyissä. Se, millainen tila […]

Share
Lue lisää...

Tagit: Hääjuhlat, Häät, Juhlapaikat, Pienet häät

Häävalssi on häätanssi, joka on perinteisesti tanssittu hääjuhlassa. Se on romanttinen ja hidastempoinen tanssi, joka on yleensä tanssittu parin kesken. Häävalssin juuret ovat Itä-Euroopassa, ja se on levinnyt ympäri maailmaa. Häävalssi on yleisesti ottaen yksi hääjuhlan kohokohdista ja se on usein ensimmäinen tanssi, jonka hääpari tanssii yhdessä hääjuhlan aikana. Häävalssit / Häätanssit listattuna Kappale Linkki […]

Share
Lue lisää...

Tagit: Hääjuhlat, Häät, Häätanssit, Häävalssit

Share