Hääpuvun valinta


Artikkeli

Kaikki artikkelit

Artikkelit aiheittain

Katsotuimmat artikkelit

Tykätyimmät artikkelit

Hääpuvun valinta

Share

Sanotaan, että tuleva morsian tunnistaa, kun ”se oikea” hääpuku osuu kohdalle. Usein tuleva morsian pystyy helpostikin tunnistamaan potentiaaliset hääpukuvaihtoehdot ja karsimaan näin harkinnan ulkopuolelle suurimman osan tarjolla olevista hääpuvuista. Tärkeintä on, että morsian tuntee olevansa valitsemassaan hääpuvussa parhaimmillaan.

Hääpuvut voidaan mallin perusteella jakaa karkeasti esimerkiksi seuraaviin kategorioihin: A-linjainen, runsashelmainen, empiremallinen, merenneitomallinen, kotelomallinen ja housupuku. Hääpuvun mallin valinnassa kannattaa huomioida oma vartalotyyppi. Usein mainittuja vartalotyyppejä ovat tiimilasivartalo, O-vartalo ja suora vartalo.

Tiimalasivartaloisen morsiamen hartia- ja lantiolinja ovat suunnilleen yhtä leveät ja vyötärö kapea. Tiimalasivartaloista pukee usein erinomaisesti pehmeälinjainen vyötäröä korostava hääpuku. Tiimalasivartaloisen kannattaa välttää runsashelmaisia hääpukuja, jotka tuovat lantiolle helposti liikaa pyöreyttä.

Rehevää O-vartaloista morsianta pukee parhaiten muotoja korostavat hyvin leikatut ja istuvat hääpuvut. Pystyleikkaukset ja hääpuvun yksivärisyys pidentävät ja sopivat siten erinomaisesti O-vartaloiselle. Erityisen hyvältä O-vartaloinen näyttää A-linjaisessa hääpuvussa. Sen sijaan pieniä yksityiskohtia kannattaa hääpuvussa välttää, ne tekevät vartalosta visuaalisesti suuremman.

Suoravartaloisen tunnistaa siitä, että vyötärö ei juurikaan erotu muuta vartaloa kapeampana. Selkeälinjaiset ja jopa aavistuksen maskuliiniset vaatteet pukevat suoravartaloista hyvin. Esimerkiksi jakkupuku voisi siis olla suoravartaloiselle hyvä vaihtoehto myös hääpuvuksi. Jos morsian haluaa hääpuvuksi mekon, kannattaa valita empiremallinen hääpuku ja vyötärön korostamista kannattaa pyrkiä välttämään.

Share
Kategoriat:
Artikkelit

Artikkeleita

Häiden suunnittelu on elämän yksi jännittävimmistä ja merkittävimmistä tapahtumista. Se voi kuitenkin myös olla melko haastavaa ja stressaavaa. Hyvin suunnitellut häät luovat kuitenkin unohtumattomia muistoja sekä sulhaselle että morsiamelle sekä kaikille läsnäolijoille.

Share
Lue lisää...

Tagit: Häiden suunnittelu, Häät, Inspiraatio

Haaveiletko pienistä häistä? Yksi parhaista asioista, mitä pienet häät tarjoavat, on intiimi tunnelma ja mahdollisuus panostaa yksityiskohtiin. Myös häätilan puolesta pienet häät avaavat ihania mahdollisuuksia, jotka eivät ole mahdollisia isojen häiden kohdalla. Lue siis alta vinkit parhaisiin häätiloihin pienille häille! Mistä tila täydellisille pienille häille? Hääpaikka on yksi tärkein asia häiden järjestelyissä. Se, millainen tila […]

Share
Lue lisää...

Tagit: Hääjuhlat, Häät, Juhlapaikat, Pienet häät

Häävalssi on häätanssi, joka on perinteisesti tanssittu hääjuhlassa. Se on romanttinen ja hidastempoinen tanssi, joka on yleensä tanssittu parin kesken. Häävalssin juuret ovat Itä-Euroopassa, ja se on levinnyt ympäri maailmaa. Häävalssi on yleisesti ottaen yksi hääjuhlan kohokohdista ja se on usein ensimmäinen tanssi, jonka hääpari tanssii yhdessä hääjuhlan aikana. Häävalssit / Häätanssit listattuna Kappale Linkki […]

Share
Lue lisää...

Tagit: Hääjuhlat, Häät, Häätanssit, Häävalssit

Share