Hääpuvun valinta


Artikkeli

Kaikki artikkelit

Artikkelit aiheittain

Katsotuimmat artikkelit

Tykätyimmät artikkelit

Hääpuvun valinta

Share

Sanotaan, että tuleva morsian tunnistaa, kun ”se oikea” hääpuku osuu kohdalle. Usein tuleva morsian pystyy helpostikin tunnistamaan potentiaaliset hääpukuvaihtoehdot ja karsimaan näin harkinnan ulkopuolelle suurimman osan tarjolla olevista hääpuvuista. Tärkeintä on, että morsian tuntee olevansa valitsemassaan hääpuvussa parhaimmillaan.

Hääpuvut voidaan mallin perusteella jakaa karkeasti esimerkiksi seuraaviin kategorioihin: A-linjainen, runsashelmainen, empiremallinen, merenneitomallinen, kotelomallinen ja housupuku. Hääpuvun mallin valinnassa kannattaa huomioida oma vartalotyyppi. Usein mainittuja vartalotyyppejä ovat tiimilasivartalo, O-vartalo ja suora vartalo.

Tiimalasivartaloisen morsiamen hartia- ja lantiolinja ovat suunnilleen yhtä leveät ja vyötärö kapea. Tiimalasivartaloista pukee usein erinomaisesti pehmeälinjainen vyötäröä korostava hääpuku. Tiimalasivartaloisen kannattaa välttää runsashelmaisia hääpukuja, jotka tuovat lantiolle helposti liikaa pyöreyttä.

Rehevää O-vartaloista morsianta pukee parhaiten muotoja korostavat hyvin leikatut ja istuvat hääpuvut. Pystyleikkaukset ja hääpuvun yksivärisyys pidentävät ja sopivat siten erinomaisesti O-vartaloiselle. Erityisen hyvältä O-vartaloinen näyttää A-linjaisessa hääpuvussa. Sen sijaan pieniä yksityiskohtia kannattaa hääpuvussa välttää, ne tekevät vartalosta visuaalisesti suuremman.

Suoravartaloisen tunnistaa siitä, että vyötärö ei juurikaan erotu muuta vartaloa kapeampana. Selkeälinjaiset ja jopa aavistuksen maskuliiniset vaatteet pukevat suoravartaloista hyvin. Esimerkiksi jakkupuku voisi siis olla suoravartaloiselle hyvä vaihtoehto myös hääpuvuksi. Jos morsian haluaa hääpuvuksi mekon, kannattaa valita empiremallinen hääpuku ja vyötärön korostamista kannattaa pyrkiä välttämään.

Share
Kategoriat:
Artikkelit

Artikkeleita

LAHIA on kahden siskon hääyritys. Lahian tarina alkoi kesällä 2021, kun toinen meistä suunnitteli häitään. Häähumussa Pinterest lauloi tiuhaan tahtiin, mutta aika nopeasti huomattiin, ettei Suomesta löytynyt läheskään kaikkea, mitä oli toiveissa. Onneksi posti kulki kauempaakin, kirppiksiltä löytyi hääsomisteita ja molemmat meistä pääsivät käyttämään kädentaitojaan milloin näperrellen lautasliinoja ja kukkakransseja, milloin rusetteja, morsiustakin koristeita tai […]

Share
Lue lisää...

Tagit: Hääsomisteet, Hääsomisteiden vuokraus, Häät, Hääyritykset, Käsintehdyt, Morsiustakki

Haaveiletko maalaisromanttisista herkistä häistä tunnelmallisessa ja luonnonläheisessä miljöössä? Maalaisromanttisia häitä järjestelevillä pareilla on onni, sillä mahdollisia teemaan sopivia ihania juhlapaikkoja on runsain määrin! Tässä kirjoituksessa esittelemme Pirkanmaan alueelta muutaman paikan, joita kannattaa ehdottomasti harkita. Ali-Marttilan tila, Kangasala Ali-Marttilan vanha sukutila sijaitsee Kangasalla maalaismaisemassa, vain 20 minuutin etäisyydellä Tampereen keskustasta. Tilan kunnostettu talli sekä päärakennus ovat […]

Share
Lue lisää...

Tagit: Häät, Juhlatilat, Maalaisromanttiset, Pirkanmaa

Ryhmän ideana on tarjota ideoita ja inspiraatiota häitä suunnitteleville hääpareille, tervetuloa mukaan! 🙂 Ryhmässä voit keskustella häistä ja jakaa häihin liittyviä vinkkejä ja linkkejä. Mukaan ovat tervetulleita niin häitä järjestävät kuin jo häänsä juhlineet parit, häistä kiinnostuneet henkilöt sekä hääyrittäjät ja -bloggarit! Ryhmää ylläpitää Häätori.fi.

Share
Lue lisää...

Tagit: Facebook, Sosiaalinen media

Share