Häiden suunnittelu muistilista – Mistä aloittaa häiden suunnittelu


Artikkeli

Kaikki artikkelit

Artikkelit aiheittain

Katsotuimmat artikkelit

Tykätyimmät artikkelit

Häiden suunnittelu muistilista – Mistä aloittaa häiden suunnittelu

Share

Häiden suunnittelu

Häiden suunnittelu on elämän yksi jännittävimmistä ja merkittävimmistä tapahtumista. Se voi kuitenkin myös olla melko haastavaa ja stressaavaa. Hyvin suunnitellut häät luovat kuitenkin unohtumattomia muistoja sekä sulhaselle että morsiamelle sekä kaikille läsnäolijoille.

;

Budjetti

Ensimmäinen askel hääsuunnittelussa on budjetin laatiminen. Selvitä, kuinka paljon olette valmiita käyttämään häihin kokonaisuudessaan (Maksimibudjetti), ja jaa budjetti eri osa-alueille, kuten vieraiden määrä, juhlapaikka, pukeutuminen, koristeet, valokuvaus ja viihde. Budjetin määrittäminen auttaa pitämään kulut hallinnassa ja tekemään tietoisia päätöksiä.

Linkit:
Raha.fi/haabudjetti

;

Liity mukaan!

;

12-24kk

Tehkää alustava vieraslista (päättäkää vieraiden määrä)

Vieras kustantaa noin 100 euroa, joten vieraiden määrä vaikuttaa suuresti kokonaisbudjettiin

Varatkaa juhlapaikka

Juhlapaikan valinta on tärkeimpiä valintoja hääsuunnittelussa, sillä hääpaikka luo puitteet onnistuneille juhlille ja määrittelee pitkälti myös häiden budjetin.

Linkit:
Venuu.fi – hääpaikat
Häätori.fi – juhlatilat

Varatkaa vihkipaikka

Vihkipaikaksi käy kirkko, maistraatti, juhlapaikka, järvenranta jne.

Hääsuunnittelijan palkkaus?

Hääsunnittelijan tarkoituksena on varmistaa, että hääpäivä sujuu sujuvasti ja että kaikki yksityiskohdat otetaan huomioon.

;

9-12kk

Valitkaa kaasot ja bestmanit

Kaason ja bestmanin valinta on henkilökohtainen päätös, ja se perustuu usein läheisiin suhteisiin ja tärkeyteen pariskunnan elämässä.

Valitkaa seremoniamestari

Seremoniamestari voi olla ammattilainen tai läheinen ystävä tai perheenjäsen, jolla on kokemusta vastaavista tehtävistä. Seremoniamestari toimii häiden juontajana ja varmistaa, että kaikki suunnitellut elementit toteutuvat toivottavalla tavalla.

Lähettäkää Save the Date -kortit

”Save the Date” on ennakkoilmoitus häistä tai muista merkittävistä tapahtumista, jonka tarkoituksena on varmistaa, että vieraat varaavat kyseisen päivän kalenteristaan. Save the Date -kutsu lähetetään yleensä ennen virallista hääkutsua tai tapahtumakutsua.

Varatkaa hääkuvaaja

Hääkuvaajan tehtävänä on ikuistaa parin hääpäivästä unohtumattomia hetkiä ja tunteita valokuvien avulla. Hääkuvaajan tavoitteenaan on tallentaa hääpäivän tunnelma, yksityiskohdat, muistot ja tärkeät tapahtumat.

Linkit:
Häätori.fi – Hääkuvaajat

Kilpailuttakaa pitopalvelu (tarvittaessa)

Hääjuhlan pitopalvelu on yksi tärkeimmistä osista hääjärjestelyjä, ja sen valintaan kannattaa panostaa.

Linkit:
Häätori.fi – Pitopalvelut (Catering)

Varatkaa esiintyjät häihin (laulaja, bändi, dj jne.)

Häihin valittavat esiintyjät voivat vaihdella pariskunnan mieltymysten ja teeman mukaan. Suosituimpia esiintyjiä häissä ovat kuitenkin usein seuraavat: DJ, bändi, laulaja / solisti ja taikuri.

Hääpuvun sovittaminen / kokeileminen / tilaaminen

Selvitä erilaisia hääpukutyylejä ja -malleja. Selaa häämuotilehtiä, selaa verkkoa ja kerää inspiraatiota eri hääpukuvaihtoehdoista. Mieti tarkkaan kuinka paljon olet valmis sijoittamaan hääpukuun. Hyvä vaihtoehto uudelle hääpuvulle on hankkia käytetty hääpuku.

Linkit:
Häätori.fi – Vinkkejä hääpuvun valintaan
Häätori.fi – Käytetyt hääpuvut

Suunnitelkaa hääyö ja häämatka

Häämatka voi olla lyhyt tai pitkä, ja se voi sisältää erilaisia aktiviteetteja ja kohteita riippuen pariskunnan mieltymyksistä. Suosituimpia häämatkakohteita ovat yleensä kotimaa, trooppiset rannat, romanttiset kaupungit, seikkailulliset kohteet tai luonnonkauniit maisemat.

Linkit:
Rantapallo.fi – Ihanimmat häämatkohteet TOP-10

;

6-9kk

Suunnitelkaa hääpäivän siirtymät ja varatkaa kuljetukset/hääauto

Hääauto voi olla perinteinen tai moderni ajoneuvo, ja sen valinta riippuu pariskunnan mieltymyksistä ja hääteemasta. Tärkeintä on, että hääauto täyttää pariskunnan tarpeet ja luo lisäelementin hääpäivän tunnelmaan.

Hääauton valinta ja koristelu voi olla osa hääsuunnittelua ja se voi heijastaa pariskunnan tyyliä ja persoonallisuutta. Usein hääauto on koristeltu kukilla, nauhoilla tai muilla hääteemaan sopivilla koristeilla.

Linkit:
Häätori.fi – Hääautot ja kuljetukset

Sopikaa / tilatkaa kasojen ja bestmanien vaatteet

Usein kaasot pukeutuvat samankaltaisiin tai yhtenäisiin pukuihin tai mekkoihin, kun taas bestmanin asu voi olla samankaltainen kuin sulhasen asu. Tällainen pukeutuminen erottaa heidät visuaalisesti muista vierailta ja korostaa heidän erityistä rooliaan hääseurueessa.

Linkit:
Häätori.fi – Kaasojen puvut
Häätori.fi – Bestmanien puvut

Tehkää kotisivut / blogi

Sivustot toimivat keskitettynä tietolähteenä kaikille häävieraille ja tarjoavat kätevän tavan jakaa tärkeää tietoa, kuten hääpäivän aikataulu, hääpaikan tiedot, majoitustiedot, lahjalistat, ruokavaihtoehdot, ohjeet ja muuta hyödyllistä tietoa.

Sulhasen vaatteiden sovittaminen / kokeileminen / tilaaminen

Sulhasen pukeutuminen häissä voi vaihdella häätyylin ja parin mieltymysten mukaan.

Linkit:
Häätori.fi – Sulhasen ja bestamin puvut

Varatkaa tapaamisaika papin / vihkitoimittajan kanssa

Keskustelu papin kanssa ennen häitä on tärkeä osa häävalmisteluja. Tämä keskustelu antaa hääparille mahdollisuuden tutustua papin kanssa, käydä läpi hääseremonian yksityiskohtia ja keskustella henkilökohtaisista toiveista ja odotuksista.

Hankkikaa / uusikaa tarvittaessa passit (häämatkaa varten)

Tarkistakaa vanhan passin voimassaoloaika ja aloita uusimisprosessi noin 6-12 kuukautta ennen sen päättymistä. Monissa maissa passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen, joten on tärkeää varmistaa, että sinulla on ajan tasalla oleva passi.

;

4-6kk

Suunnitelkaa / tilatkaa / lähettäkää hääkutsut

Hääkutsut sisältävät kaikki tarvittavat tiedot, kuten hääpäivä, -aika, -paikka ja ohjeet vieraan pukeutumisesta. Hääkutsut toimivat myös muistutuksena vieraan varmistamisesta osallistumisesta.

Varaa aika kauneuspalveluihin (kampaaja, meikkaus, kosmetologi jne.)

On suositeltavaa varata aika hääkampaukseen ja meikkiin hyvissä ajoin ennen häitä.

Tilatkaa / maistelkaa hääkakku

Hääkakun tilaaminen ja maistelu on jännittävä ja herkullinen osa häävalmisteluja. Etsi sopiva leipomo tai hääkakkupalvelu, keskustele toiveista ja varaa aika maistelutilaisuuteen.

Valitkaa / tilatkaa / ostakaa vihkisormukset

Vihkisormuksen valinta on merkittävä osa häävalmisteluja. Tämä symbolinen koru edustaa ikuisuutta ja sitoutumista, joten on tärkeää valita sormus, joka sopii omaan tyyliin ja tuntuu mukavalta pitää päivittäin.

Suunnitelkaa / tilatkaa hääkukat (morsiuskimppu, viehe jne.)

Hääkukat ovat tärkeä osa häiden koristelua ja luovat juhlatilaan kauniin ja romanttisen ilmeen.

Suunnitelkaa / vuokratkaa / tilatkaa koristeet ja opasteet

Tavaroiden vuokraaminen kannattaa tehdä ajoissa.

;

2-4kk

Valitkaa häämarssi

Häämarssi on perinteisesti ollut osa hääjuhlan musiikkia ja sitä soitetaan yleensä silloin, kun morsian astuu kirkkoon. Häämarssi on yleensä instrumentaalimusiikkia, joka soitetaan pianolla, uruilla tai jollain muulla instrumentilla.

Linkit:
Häämarssit – Perinteinen vai moderni häämarssi?

Valitkaa häätanssi / häävalssi

Häävalssi on yleisesti ottaen yksi hääjuhlan kohokohdista ja se on usein ensimmäinen tanssi, jonka hääpari tanssii yhdessä hääjuhlan aikana.

Linkit:
Häävalssit ja häätanssit eri aikakausilta

Hankkikaa esteettömyystodistukset (hakekaa kuulutukset)

Avioliiton esteiden tutkinnan tarkoitus on varmistaa, että avioliitolle ei ole lainmukaisia esteitä. Tällaisia esteitä ovat muun muassa alaikäisyys ja voimassa oleva avioliitto. Avioliitto ei myöskään ole sallittu läheisten sukulaisten kesken.

Suunnitelkaa soittolista / käykää soittolista läpi bändin / dj kanssa

Häiden soittolista on tärkeä osa juhlien tunnelman luomista ja musiikin valintaan kannattaa panostaa huolella.

Vieraiden majoittautuminen

Vieraiden majoittautuminen häissä voi olla tärkeä huomioitava asia, erityisesti jos häät järjestetään pidemmän matkan päässä tai jos häätilaisuus kestää useamman päivän.

Ostakaa asusteet (kengät, korut jne.)

Laatikaa häälahjalista

Häälahjalista on lista lahjatoiveista, jotka hääpari laatii ja jakaa vieraille. Se on käytäntö, jossa hääpari kertoo toivomansa lahjat tai tietyn lahjakaupan, josta he haluaisivat saada lahjoja. Tämä auttaa vieraita valitsemaan sopivia lahjoja hääparille.

Hiokaa tanssitaitojanne tanssikurssilla

;

1-2kk

Järjestäkää morsiamelle harjoituskampaus ja -meikki

Laatikaa lista hääpäivän vastuista / tehtävistä. (Morsian, sulhanen, kaaso, bestman jne.)

Hankkikaa huomenlahjat

Huomenlahjat ovat perinne, jossa morsian ja sulhanen vaihtavat lahjoja toisilleen hääaamuna ennen vihkimistä. Nämä lahjat ovat tavallisesti pieniä ja symbolisia eleitä, joilla ilmaistaan kiitollisuutta ja rakkautta toisiaan kohtaan.

Hankkikaa / suunnitelkaa painotuotteet (ohjelma, menu jne.)

Hankkikaa vieraslahjat

Vieraslahjat ovat pieniä muistamisia, joita hääpari antaa kiitokseksi vieraille, jotka ovat saapuneet juhlimaan heidän kanssaan hääpäivää. Vieraslahjat voivat olla hauskoja, käytännöllisiä tai henkilökohtaisia esineitä, jotka edustavat parin persoonallisuutta tai hääteemaa.

Nauttikaa polttareista

Sovittakaa häävaatteita ja tehkää / tilatkaa tarvittaessa niihin hienosäädöt

;

0-4 viikkoa

Ilmoittakaa nimenmuutoksista

Viimeistelkää istumajärjestys (kun tiedätte, keitä vieraita on tulossa)

Olkaa yhteydessä pitopalveluun (vierasmäärä ja erityisruokavaliot)

Totutelkaa häissä käytettäviin kenkiin

Laatikaa hää-/vihkivalat

Järjestäkää sulhaselle parturikäynti

;

Hääpäivä!

Kiinnittäkää opasteet / hääkyltit

Noutakaa hääkukat

Laittautukaa juhlakuntoon (puvut, asusteet, kampaus, meikki)

Ottakaa hääpotretit

;

Häiden jälkeen

Palauta vuokratavarat ja –asut

Pesetä puvut

Myy morsiammen hääpuku ja sulhasen puku

Hääpuvun ja sulhasen puvun myyminen voi olla hyvä vaihtoehto, jos et aio säilyttää sitä muistona tai haluat saada siitä taloudellista hyötyä.

Linkit:
Häätori.fi – Kauppapaikka

Lähetä kiitoskortit

Share

Artikkeleita

Häiden suunnittelu on elämän yksi jännittävimmistä ja merkittävimmistä tapahtumista. Se voi kuitenkin myös olla melko haastavaa ja stressaavaa. Hyvin suunnitellut häät luovat kuitenkin unohtumattomia muistoja sekä sulhaselle että morsiamelle sekä kaikille läsnäolijoille.

Share
Lue lisää...

Tagit: Häiden suunnittelu, Häät, Inspiraatio

Haaveiletko pienistä häistä? Yksi parhaista asioista, mitä pienet häät tarjoavat, on intiimi tunnelma ja mahdollisuus panostaa yksityiskohtiin. Myös häätilan puolesta pienet häät avaavat ihania mahdollisuuksia, jotka eivät ole mahdollisia isojen häiden kohdalla. Lue siis alta vinkit parhaisiin häätiloihin pienille häille! Mistä tila täydellisille pienille häille? Hääpaikka on yksi tärkein asia häiden järjestelyissä. Se, millainen tila […]

Share
Lue lisää...

Tagit: Hääjuhlat, Häät, Juhlapaikat, Pienet häät

Häävalssi on häätanssi, joka on perinteisesti tanssittu hääjuhlassa. Se on romanttinen ja hidastempoinen tanssi, joka on yleensä tanssittu parin kesken. Häävalssin juuret ovat Itä-Euroopassa, ja se on levinnyt ympäri maailmaa. Häävalssi on yleisesti ottaen yksi hääjuhlan kohokohdista ja se on usein ensimmäinen tanssi, jonka hääpari tanssii yhdessä hääjuhlan aikana. Häävalssit / Häätanssit listattuna Kappale Linkki […]

Share
Lue lisää...

Tagit: Hääjuhlat, Häät, Häätanssit, Häävalssit

Share